Vorige pagina

Muriƫl Meijer
Schaatsster B55

Geboortedatum: 4-6-1999
Woonplaats: Enschede
Studie: Biomedische technologie op de Universiteit Twente

Hobby’s: schaatsen natuurlijk, mountainbiken en bordspelletjes spelen 

Verborgen talent: Marathon schaatsen. Ik heb nog helemaal geen officieel marathon wedstrijd geschaatst dus hopelijk is dat het

Leren schaatsen van... Mijn Friese vader. Maar ook te kijken naar de toppers op de tv en deze gewoon nadoen. Ik ben iemand die goed kan visualiseren in mijn hoofd en dus ik probeerde altijd schaatstoppers in mijn hoofd na te doen.

Specialiteit op het ijs: Ik ben een echte allrounder. Het ene moment kan ik goede sprintjes trekken en andere kan ik weer enorm veel rondjes achter elkaar rijden zonder enige moeite.

Kracht in het team: Ik sta voor iedereen klaar dus als iemand geholpen moet worden aan een overwinning van het team zal ik altijd 100% geven. En ik probeer mensen ook altijd te motiveren voor dingen die wat moeilijker gaan. 

Lievelingstraining: Krachtraining. Zowel op de fiets door met een zwaar verzet een helling op te sprinten als elastieken. Heerlijk om je benen zo kapot te maken.

Favoriete wedstrijd: NK allround senioren. Ik heb er meerdere geschaatst maar elke jaar waren ze even leuk. Ik schaatste er vaak mijn snelste tijden. Met het publiek in thiaf schaatsen was ook echt enorm gaaf. Je wordt er extra door gemotiveerd om echt tot het gaatje te gaan. 

Mooiste schaats herinnering: Afgelopen winter op natuurijs schaatsen. Ik had zo weinig op het ijs gestaan het hele seizoen dat ik er zo erg van kon genieten. Doe mij maar weer zo een winter  

Op welke prestatie ben je het meest trots: NK afstanden junioren 5 km waar ik 3e ben geworden in een dik PR. Dit was erg bijzonder want had mijn tijd al vroeg in de wedstrijd geschaatst maar uiteindelijk bleek het net genoeg te zijn voor een podium plek. 

Doel voor dit seizoen: Klinkt heel stom maar marathons tactisch schaatsen. Meerdaagses uitschaatsen en in een team leren schaatsen. Uitslagen komen daarna wel en ik heb daarnaast ook geen idee waar ik sta als langebaan schaatser

Prestaties marathon